Wat is Spirituele Coaching? - Jolanda van Bavel 06 - 45 62 42 75

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Wat is Spirituele Coaching?

Een spirituele coach is een raadsman/vrouw, counselor, mentor, begeleider, gids, hulpverlener en een stimulerende trainer. Gesprekstherapie kan o.a. helpen bij emotionele problemen, stress, verstoorde relaties, angst om beslissingen te nemen, levensvragen, eenzaamheid, depressies, seksualiteit, zingeving, religieuze problemen, vragen rond studie, werk en loopbaan, verwerken van het verleden, enz. 

En, niet in de laatste plaats, bij het vinden van je eigen weg.Het leven brengt voor iedereen problemen met zich mee. Het is mogelijk dat je soms een probleem hebt waarmee de mensen in je eigen omgeving geen raad weten. Of je hebt een levensvraag die je liever niet aan je familie, je vrienden of je werkgever toevertrouwt. Of, erger nog: juist de mensen in je omgeving zijn misschien de oorzaak van je problemen. 

Wie biedt je dan de beste hulp en op welke manier? 

Iemand die luistert en mee voelt. Door over je problemen te praten gaat er al iets in werking wat duidelijkheden en inzichten kan opleveren. Er zijn vele mogelijkheden om ieder probleem een plekje te geven. Dit is fijn om met je counselor door te nemen, het geeft rust en zelfvertrouwen. Een belangrijke basis in de coaching is een doel en samen een actieplan te maken. Leren ontspannen is ook een belangrijk doel en als je vanuit een andere manier naar jouw probleem kijkt rollen vaak de oplossingen uit je mond. 


Begrijp goed het gaat om samenwerken. Ik wil en ga je niet veranderen, ik help je weer bij jouw ‘weten’ te komen om jouw probleem op te lossen. Jij bent al heel en compleet… alleen weet je het soms even niet meer… en dat is helemaal niet erg. Dat is menselijk. Hulp vragen is sterk zijn, niet iedereen durft hulp te vragen. Voor mij is het een teken van echt sterk zijn en echt zelf een verbetering willen.Door coaching kun je leren om je gedachten beter op een rijtje te zetten, te ontdekken wat je in de toekomst wilt, leren omgaan met stress, levensvragen te bespreken of te werken aan je persoonlijke groei. 

Heb je behoefte aan advies en/of hulp op welk gebied dan ook? 
Ben je op zoek naar inspiratie en ondersteuning voor persoonlijke groei?

Neem dan contact met mij op.

  Jolanda van Bavel -  06 - 45 62 42 75   info@coachingcentrumderoos.nl


Of klik hier als je wil dat ik contact met je opneem voor een afspraak.


Een consult, een sessie, een behandeling of een andere dienstverlening van Coaching Centrum De Roos kan niet worden gezien als vervanging van de reguliere geneeskunst. 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu